Couscous salade met kikkererwten recept

lunch maaltijd

Voor de lekkere kleine trek, of grote trek als je de porties verdubbeld. deze salade van couscous en kikkererwten. Met een Chorizostick on the side!

Ingrediënten
1 pakje Stegeman chorizo sticks of Stegeman chorizo Plus sticks 100 g couscous 100 g voorgekookte kikkererwten (glas of blik) 1 mini-komkommer 2 el fijngehakte lente-ui 2 el fijngehakte peterselie, munt en basilicum (+ extra om te garneren) 2-3 el vers limoensap 4 el olijfolie 1 tl Harissa Zout en cayennepeper Komijn
Bereidingswijze
  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de kikkererwten af met water. Was de komkommer en snij hem in de lengte in 4-en en vervolgens in blokjes. Voeg de kikkererwten, komkommer, lente-ui en kruiden toe aan de couscous
  2. Meng het geheel met limoensap, olijfolie en Harissa en breng op smaak met zout, cayennepeper en komijn.
  3. Serveer de couscous salade in twee glazen of op twee borden en decoreer met de bladeren van peterselie, basilicum en munt.
  4. Leg de Stegeman chorizo sticks stijlvol op het glas of bord. Eet smakelijk!
08710765961844_STG_Sticks_Chorizo
Droge worst snacks
Chorizo sticks

Chorizo in klein formaat voor bij de borrel of onderweg.

Inspiratie

Vegetarische recepten

Voeg inspiratie toe aan je dagelijkse recepten, hier vind je een selectie met de lekkerste vegetarische recepten! Liever worst? Check dan onze andere recepten.

Toon gerechten
Studio zilalila
Vega - Toasted club sandwich
lunch
Studio-Zilalila
Vega - Rainbow Sandwich met Mediterraans Broodbeleg
borrel lunch
Vega queasdilla bites
Vega - Quesadilla bites
borrel diner
Rainbow borrelplank
Vega - Rainbow borrelplank
borrel diner
Caprese
Vega - Zuurdesem Caprese
Vlees&Vega - Mexican fiësta borrelplank
Vlees&Vega - Mexican fiësta borrelplank
borrel diner
Low carb borrelpank
Low-carb borrelpank
borrel diner
Italiaans broodje
Italiaans broodje met Stegeman Omeletplakjes
omelet vegetarisch