Pompoensoep met Baton

lunch maaltijd

Voor als het buiten guur en koud is. Of wanneer je gewoon zin hebt in soep. Geef de pompoensoep net dat beetje extra met onze baton.

Ingrediënten
Stegeman ambachtelijke baton 150 g prei 300 g pompoen 1 teen knoflook 2 el boter 300 ml groentebouillon 100 ml kookroom Zout en cayennepeper 1 el versgeperst sinaasappelsap 2 sneetjes brood 40 g geraspte kaas
Bereidingswijze
  1. Maak de prei schoon en snij in dunne ringen. Snij de pompoen in stukken. Schil de knoflookteen en hak het fijn. Doe boter in een pan met de knoflook, voeg de prei en pompoen toe en roer 3-4 minuten op matig vuur
  2. Giet de groentebouillon op de groenten en laat het koken tot de pompoen zacht is. Pureer het geheel met de staafmixer en voeg dan de room toe. Laat nog even koken en breng de soep op smaak met zout, cayennepeper en sinaasappelsap.
  3. Verwarm de oven of grill voor op 200 graden. Rooster de sneetjes brood en druk ronde vormpjes van ongeveer 3 cm uit. Verspreid de geraspte kaas gelijkmatig over de cirkels brood. Leg de broodjes met kaas onder de grill zodat de kaas gaat smelten.
  4. Snijd de Stegeman ambachtelijke baton in plakjes en leg deze op de broodjes. Schep de soep in kommen en server met de kaas-baton broodjes. Eet smakelijk!
Inspiratie

Vegetarische recepten

Voeg inspiratie toe aan je dagelijkse recepten, hier vind je een selectie met de lekkerste vegetarische recepten! Liever worst? Check dan onze andere recepten.

Toon gerechten
Studio zilalila
Vega - Toasted club sandwich
lunch
Studio-Zilalila
Vega - Rainbow Sandwich met Mediterraans Broodbeleg
borrel lunch
Vega queasdilla bites
Vega - Quesadilla bites
borrel diner
Rainbow borrelplank
Vega - Rainbow borrelplank
borrel diner
Caprese
Vega - Zuurdesem Caprese
Vlees&Vega - Mexican fiësta borrelplank
Vlees&Vega - Mexican fiësta borrelplank
borrel diner
Low carb borrelpank
Low-carb borrelpank
borrel diner
Italiaans broodje
Italiaans broodje met Stegeman Omeletplakjes
omelet vegetarisch